Vocaal Ensemble Puisque Tout Passe uit Haarlem, onder leiding van dirigent René Nieuwint, zoekt projectzangers (2 bassen, 2 tenoren, hoge sopraan) ter versterking van het koor bij het programma ‘Northern Lights’ op 15 en 16 februari.


Meer informatie vindt u hier

Laat je je graag verrassen door onbekende maar melodieuze hartverwarmende muziek uit Noord-Europa? Heb je zin om mee te zingen met een ambitieus koor van gevorderde amateurs dat graag hedendaagse klassieke muziek zingt?
En ben je beschikbaar vanaf 7 januari op de dinsdagavonden, een studiedag op 25 januari, de generale repetitie op 14 februari en de concerten op 15 en 16 februari? 
Meld je dan aan als projectzanger bij info@puisquetoutpasse.nl onder vermelding van je stemsoort en zangervaring. Wij nemen snel contact met je op!

Programma
De kern van het programma wordt gevormd door twee werken van de Noorse componist Ola Gjeilo(1978): het beroemde ‘Northern Lights’ en van ‘Dark night of the Soul’. Dit laatste werk is een kleine 15 minuten durende compositie voor gediviseerd koor, strijkkwartet en piano.
Daarnaast worden meer of minder bekende werken uitgevoerd van Trond Kverno (Ave maris stella), Edvard Grieg (Ave maris stella), Otto Olsson (Psalm CXX), Jon Leifs (Requiem), Torbjörn Lundquist (Afton), David Wikander (Förvårskväll) en Per Nörgård (Abendlied).
Al deze componisten hebben een sterk gevoel voor lyrische koormuziek. Modern maar altijd aangenaam voor het oor. Geworteld in een groot gevoel voor voortschrijdende klank die steeds van kleur wisselt. Als het poollicht. Met bewust gebruik van de vele elementen die de muziekgeschiedenis ons aanreikt: minimalisme naast kerktoonaarden, vrije ritmiek en bitterzoete harmonieën. Oude teksten in een nieuwe vorm, oude vormen met een onverwachte tekst. Hartverwarmende muziek uit barre streken, uitgelicht ter vertroosting en overdenking.

Repetitiedata
Wij repeteren vanaf 7 januari iedere dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in basisschool De Kring, Parklaan 108 in Haarlem. Op zaterdag 25 januari is er een studiedag. De generale repetitie is vrijdagavond 14 januari in de Waalse kerk in Haarlem.
Als je zin hebt al eerder mee te repeteren met het koor ben je van harte welkom op de dinsdagavonden bij de wekelijkse repetitie van Puisque tout Passe.
Kosten
 deelname aan het project kost € 50,- inclusief de bladmuziek

Edvard Grieg – Ave maris stella (1899)
Ola Gjeilo – Northern lights (2008)
Torbjörn Lundquist – Afton (1957)
Per Nørgård – Abendlied (1980)
Ola Gjeilo – Dark night of the soul (2010)

– pauze –

Otto Olsson – Psalm CXX (1914/5)
Jon Leifs – Requiem (1996)
Trond Kverno – Ave maris stella (1976)
David Wikander – Förvårskväll (1924)
Ola Gjeilo – Dark night of the soul (2010)